29. marts 2017 Facebook LinkedIn Twitter

2.e i New York

I har forhåbentligt alle hørt om Grønlandsekspeditionen – men I har formentligt ikke hørt om danskernes til dato mest begivenhedsrige ekspedition. En ekspedition hvor 31 opdagelseslystne danskere drog til byen der aldrig sover – The Big Apple. I denne storslået by stiftede de bekendtskab med en mangfoldig kultur, hvori det store skel mellem rig og fattig blev tydeliggjort. Denne viden tilegnede de sig blandt andet ved at hjælpe en kristen velgørenhedsorganisation med at lave mad til nogle af byens fattigste. Derudover besøgte de en skole, hvor alle eleverne var født i forskellige andre lande end Amerika. Gruppen fik lov til at snakke med skolens elever og fik dermed et unikt indblik i en af samtidens minoritetsgruppers kultur og hverdag.

 

De opsøgte også forskellige arkiver, svarende til nutidens museer, for at blive klogere på landets historie. En vigtig del af historien var immigranters fortælling. Her spillede Ellis Island en betydningsfuld rolle. For at forstå disse tidligere immigranters situation satte gruppen sig for at besøge øen. Med kurs mod nærme kyster så de New York fra en helt anden vinkel og fik fornemmelsen af immigranternes møde med Amerika. På vejen stødte de på en enorm dame af kobber, som de indfødte tilsyneladende kaldte ”Frihedsgudinden”.

 

For at få sat denne betagende by i perspektiv drog gruppen til nationens hovedstad, Washington D.C. Her vandrede de op og ned af Memorial Lane og fik øje på mageløse og næsten pompøse bygninger, der tårnede sig op i det ellers flade landskab.

 

Efter en begivenhedsrig rejse satte de igen foden på dansk jord – nu med en en helt ny viden om et ellers fremmed land på den anden side af Atlanten.

 



Return til nyhedsoversigten