05. januar 2017 Facebook LinkedIn Twitter

BioA besøger Naturama

​2x BIA og 2u BIA var torsdag d. 5. januar 2017 på Naturama, hvor det faglige omdrejningspunkt var seksuel selektion og reproduktive strategier hos dyr og mennesker. Hvilke parametre påvirker valget af partner? Er symmetri udtryk for det perfekte? Kan man opstille en matematisk forskrift for hvor længe et parforhold holder? Som oplæg blev der givet en vifte af eksempler på dyrs reproduktionsstrategier.

For at afprøve og teste definitionen af det perfekte, blev et større billedmateriale af kvinder og mænd og personkarakteristika analyseret. Eleverne var aktive i Naturama udstillingen med opmåling af forskellige dyregrupper og målinger på dem selv. Herudover svarede eleverne individuelt og anonymt på et spørgeskema, hvor udvalgte parametre skulle "scores". Datasættet analyseres efterfølgende for bl.a. forskelle mellem køn og alder ved samarbejde mellem biologi og matematik og resultaterne inddrages i arbejdet med SRO.

Besøget på Naturama var led i udviklingen af samarbejdet mellem Svendborg Gymnasium og Naturama. Projektet støttes af midler fra SDU (Claus Michelsen).



Return til nyhedsoversigten