11. maj 2017 Facebook LinkedIn Twitter

Filmfestivalen "Lille Svend" blev en stor succes

Der var godt fyldt op i aulaen på SG i går aftes, da filmfestivalen ”Lille Svend” blev afholdt for tredje år i træk. Her blev et udvalg af mediefagselevernes eksamensproduktioner vist for en begejstret forsamling, som bl.a. bestod af de elever, der spændt ventede på, om deres film, blev tildelt en af årets priser. For efter at de 12 nominerede film var blevet vist skulle der nemlig uddeles hele 7 priser af en professionel fag-jury, som i år bestod af tv-værten Adrian Lloyd Hughes, filminstruktøren Nicoline Skotte samt teaterleder og skuespiller Jacob Bjerregaard Engmann. Aftenens sidste punkt var optælling af stemmesedler og derefter uddeling af publikumsprisen, som i år gik til Liva fra 3.b, der helt på egen hånd har skabt den fantastisk smukke stop motion-film ”Denne Nat”. Læs hvem der løb med de andre priser og se juryens begrundelser herunder:

Bedste Film C-niveau: ”Out of the box” (Anna og Mathias, 1.d + Freja og Jacob, 1.z.)
Juryens begrundelse: ”Kollektivet bag Out of the Box kender sine heist-film til bunds og har lavet en smuk Svendborg-lokalpatriotisk hyldest til genren. Stærkt drive, intens billedfortælling”.
Bedste Film B-niveau: ”Denne Nat” (Liva, 3.b)
Juryens begrundelse: ”Filmen er enestående i sit poetiske udtryk og sin pointe. Vi ledte efter en film med en personlig autograf, og Liva Hansen træder i karakter som en ekstremt original fortællerske, som vi venter os meget af fremover”.
Juryens Specialpris: ” Tre Kampagnefilm for Livslinien” (Andreas og Mads, 1.e + Christoffer og Simon, 1.t)
Juryens begrundelse: ”Juryen vil gerne anerkende indsatsen for at bruge filmkunsten i den gode sags tjeneste. Valget af genren kampagnefilm er modent, gennemresearchet samt konsekvent og især filmen med afskedsbrevet er velskrevet og helstøbt”.

Bedste Fotografering: ”Cherub Akademiet” (Magnus, Niels, Anders, Jonas og Oliver fra 1.u)
Juryens begrundelse: ”Juryen hylder her nogen af de flotteste skud i dette års Lille Svend Festival. Ankomsten til Cherub Akademiet er suveræne money-shots, og skuddene i svømmehallen er ren filmfryd”.

Bedste Redigering: ”Gensyn” (Freja, 3.b og Michala, 3.a samt Liv, 3.e.)
Juryens begrundelse: ”Filmen ”Gensyn” får prisen for sin smukke, lidt franskinspirerede parallelklipning af flere forløb. Der veksles virtuost mellem abstrakte, fremmedgjorte og plotdrivende indstillinger, og der leges med billedkunstneriske overgange”.

Bedste Kvindelige Hovedrolle: ”Gensyn” (Sara Vesterbo Larsen)
Juryens begrundelse: ”Sara spiller klokkerent og overbevisende som en kvinde, som skal møde sin kæreste uden at vide, at denne har en anden dagsorden for mødet end hun forestiller sig. Hun lægger krop til to følelseslag som udvikler sig parallelt på en usædvanlig smuk og troværdig måde”.

Bedste Mandlige Hovedrolle: ”SHELTER” (Magnus Trommer Moses)
Juryens begrundelse: Magnus sætter sig i førersædet og styrer konsekvent gyserfilmen i mål trods dramaturgiske udfordringer. Filmens spændingskurve ligger trygt i hans fotogene favn. Han bliver William i det danske remake af den norske TV-serie Skam.

Publikumsprisen: ”Denne Nat” (Liva, 3.b)

Se billederne i galleriet



Return til nyhedsoversigten