03. december 2016 Facebook LinkedIn Twitter

Filmskaberen Julie, 1.m, vinder ungdomstalentpris

Lørdag den 3. december uddelte Borgerforeningen Kulturhus Svendborg de to priser, Kulturprisen og Ungdomstalentprisen, ved Svendborg Kommunes Kulturpriser 2016.

Kulturprisen gik til forfatteren Mikael Josephsen, imens gymnasiets egen Julie Annlie Kjærgaard fra 1.m løb med Ungdomstalentprisen.

Til nomineringen gav udvalget følgende beskrivelse af Julie:
"Julie Annlie er i en alder af blot 16 år, et synligt filmtalent i Svendborg, i Danmark og i den internationale filmverden. Julie Annlie har med sin bemærkelsesværdige kortfilm 'Døren Til Solen' i 2016 vundet prisen 'Best Young Filmmaker' titlen ved TMC FilmFestival i London, og priserne ''Best Sci-Fi' og publikumsprisen 'Audience Choice' under 18' til Downtown Tyler Film Festival i Texas, USA.

'Døren Til Solen' har i år ligeledes været nomineret på filmfestivaler i København og Odense.

Julie Annlies filmtalent blev allerede spottet sidste år, da hun med filmen 'Jeg brænder' først vandt prisen for 'Bedste håndværk' til Svendborg Skolefilmfestival 2015 og senere på året med samme film vandt Station Next Prisen 'Bedste film U17'.

Filmtitlen er beskrivende for Julies videre interesse, idet hun tydeligvis brænder for at skabe kvalitets film.  Julie Annlie har et særligt talent som instruktør, idet hun skaber bemærkelsesværdige filmscener og rammende historier. Julie arbejder ihærdigt og engageret på et fuldendt udtryk til stor glæde for publikum, som uundgåeligt bliver suget ind i filmens univers, og hendes kortfilm er til stor inspiration for andre unge kortfilmsmagere. Ved siden af gymnasiestudiet, arbejder hun som freelance fotograf, både med levende billeder og stillbilleder. Med Julie Annlies filmpriser i ind- og udland, er Svendborg måske så heldige at have en up coming Susanne Bier."​



Return til nyhedsoversigten