13. april 2018 Facebook LinkedIn Twitter

MasterClass Biologi og bioteknologi på ekskursion til Århus - 9. til 11. april

Det faglige program startede med et besøg på Onkologisk afdeling på Århus Kommunehospital, hvor vi bl.a fik indblik i hvordan forsøgsdyr – især mus - benyttes som testorganismer i moderne kræftforskning. På Institut for Biomedicin blev vi præsenteret for den nyeste forskning indenfor CRISPR-teknikken, som p.t. er fremtidens mest lovende metode til genmanipulation. På Teknologisk Institut hørte vi dels om test af fødevarer, så veludstyrede laboratorier og her blev vi specielt introduceret til instituttets arbejde med udvikling af insekter som proteinkilde. Vi arbejdede praktisk i laboratoriet med sortering af bl.a. melorme OG vi deltog i testsmagning. Til slut besøgte vi Science and Technology, hvor vores fokus var Computationel Learning, innovation og bioinformatik.

Vi har på alle besøgsinstitutioner mødt professorer, Ph.D-studerende og studerende, der med stor begejstring og entusiasme har introduceret os til deres forskning og til det bredspektrede felt at bio-relaterede uddannelsestilbud.

Udover de faglige aktiviteter har vi også nydt godt af mødet og samværet med MasterClass-eleverne fra vores samarbejdsskoler, Næstved- og Silkeborg Gymnasium.

I de kommende uger arbejder vi med opfølgning på det faglige udbytte fra turen og eleverne vil bl.a. præsentere dette i form af posters, som i nærmeste fremtid kan ses i scienceområdet.



Return til nyhedsoversigten