10. januar 2017 Facebook LinkedIn Twitter

Nytårstale

Ida og Cecilie fra 2e har skrev​et nytårstalen, som blev læst op til morgensamlingen af Jesper Vildbrad:        


Kære elever, kære personale!

Atter står et nyt år for døren, og endnu en gang er et år forbi. Et helt år, der ligesom de forgange år, har budt på både med- og modgang, travlhed og masser af spændende begivenheder. Og nu siger jeg et helt år, men er et år overhovedet så langt? Året har 365 dage, det er ens for os alle, men hvad der ikke har været ens for os alle, er hverdagens udfordringer; små som store. Ikke en dag har været ens. Og om du er en nyankommen 1.g'er eller en garvet 3.g'er, så vil et nyt år altid​ være mulighedernes år. Mulighederne for at springe ud i det ukendte og muligheden for at lære nyt og udforske nye horisonter.

Tiden suser forbi og vi glemmer nogle gange alle de gode tider, vi har haft i det forløbne år. Alt det vi kunne og skulle have nået, overskygger alt det, vi rent faktisk har opnået. Jeg synes derfor, at vi skal tage et tilbageblik på nogle af årets højdepunkter for Svendborg Gymnasium.

I etableringen af et levende skolemiljø, som vi altid bestræber os på at skabe, har vi haft flere forskellige besøg udefra. Besøg af både Niarn, Emma Holten og Magnusfonden har lært os om det, at passe på hinanden og sig selv, hvorimod besøg af personer som Tarek Hussein, Rufus Gilford og vores udenrigsminister, Kristian Jensen har fungeret som mere faglige indspark, som har givet os et udsyn til verden. Foredragene bidrog – trods deres forskelligheder – all til at gøre hverdagen her på Svendborg Gymnasium mere varieret og levende, de giver os muligheden for at samles om noget væsentligt og inspirerende!

I forbindelse med at samle Svendborg Gymnasium har vi fået skabt et nyt logo, som symboliserer skolens formål; dannelsen af morgendagens samfundsborgere. Dette repræsenteres i den cirkulære struktur, hvor cirklerne symboliserer skolen som forskellige fællesskaber, der samarbejder, imens forholdet imellem dem viser den proces, det er at tage en HF eller STX. Logoet repræsenterer endnu mere. Som jeg var inde på tidligere stræber vi efter at levere et levende skolemiljø, og det er nemlig også, hvad de mindre dele i logoet beskriver. Skolens miljø er blevet mere dynamisk og dermed sværere at forudsige. Samtidig er grænserne mellem skolen og dens omgivelser blevet udvisket. Alt dette forsøger vi at signalere i vores hverdag her på SG og nu også i vores logo og hjemmeside!

Der er sket meget, siden det sidst var nytår, og andet ville også have været en overraskelse. Forandringer der vil påvirke os alle og som i fremtiden vil komme til at fylde mere og mere på vores skole. Vi står overfor nogle helt nye udfordringer som vi sammen skal håndtere og vende til det bedste for Svendborg Gymnasium. Indenfor den nærmeste fremtid vil vi her på skolen opleve betydelige forandringer i form af den nye gymnasiereform, som byder på masser af spændende tanker indenfor undervisningen. En anden markant – og måske knap så spændende -  forandring, er de varslede nedskæringer inden for ungdomsuddannelserne. Men det betyder ikke, at vi ikke skal fastholde den samme høje kvalitet som vi er kendt for her på gymnasiet. Det betyder blot, at vi skal stå sammen som skole og hjælpe hinanden med at gentænke, hvordan vi kan levere spændende undervisning og gode fysiske og sociale rammer indenfor de nye vilkår - selv når det kommer til de små hverdagsproblemer, som oprydning af skolen. Der skal vi blive endnu bedre til at hjælpe hinanden. Det er altså derfor vigtigt, at I fortsat tager ansvar for fællesskabet her på SG og engagerer jer i vores gymnasium og de forskellige tiltag vi har her på skolen. Hvis vi sammen gør det, kan vi fortsat sikre os, at vores gymnasium et fedt sted at være. I den forbindelse skal vi også blive bedre til at bruge hinanden – og hinandens forskelligheder, skabe flere relationer, også på tværs af klasserne. Netop derfor er jeg så glad for elevrådets initiativ til sociale aktiviteter og fællesspisning på tværs af årgangene i løbet af de næste par uger.

I er alle på vej ud i livet, hvor i skal finde jer selv og jeres plads i verden. Gymnasiet er et skridt på vejen i jeres videre færden her i livet, og vi bestræber os på at gøre det til nogle spændende, brugbare og sjove år. For i år skal vi endnu engang sige farvel og held og lykke til en årgang men samtidigt byde en ny årgang velkommen. Fremtiden har brug for mennesker med evnen og viljen til at arbejde sammen på trods af forskellighed. Sådan en fremtid arbejder vi imod. En fremtid med broer, ikke kløfter. Det er mennesker som disse Svendborg Gymnasium ønsker at danne også i 2017. Lad os nu sammen byde 2017 velkommen.

Godt nytår alle sammen.

 



Return til nyhedsoversigten