07. september 2022 Facebook LinkedIn Twitter

Besøg fra Per Brahe Gymnasiet i Jönköping

I uge 36 havde vi besøg af 12 elever og 2 lærere fra Per Brahe Gymnasiet i Jönköping. De svenske elever boede hjemme hos 12 af vores 2.g-elever, og i løbet af ugen fik vores svenske gæster et indblik i, hvordan det er at gå på et dansk gymnasium, hvilket gav anledning til gode snakke om dansk og svensk ungdomskultur.

Ugen bød også på en udflugt til Odense inkl. besøg på H.C. Andersen Museet og Møntergården, og der blev der også tid til en cykeltur til Tåsinge, hvor ”Elvira Madigan-stenen” jo som bekendt står dybt inde i skoven, som et minde om at fælles dansk-svenske historiefortællinger også findes i lokalområdet. Efter cykelturen blev dagen afsluttet med fynsk brunsviger i Krøyers Have, inden eleverme mødtes med borgmester Bo Hansen.

Eleverne stod selv for aftenaktiviteterne, som bl.a. bød på ”landskamp” i bowling og en hyggelig grillaften nede på Christiansminde strand. Her blev der både spillet vikingespil (som i øvrigt formentlig stammer fra Gotland i Sverige) og lyttet til ABBA og mere moderne dansk og svensk musik.

Til foråret eller næste efterår er det meningen at de samme elever skal på genbesøg i Jönköping, og forhåbentlig har dette nye skolesamarbejde bragt nye venskaber med sig Vi siger tak for besøget og ser frem til en fortsættelse af det gode samarbejde!Return til nyhedsoversigten