06. december 2016 Facebook LinkedIn Twitter

Dunia, 3.d, diskuterer tv-serien SKAM på DR K

Den 6. december deltog Dunia Badache, 3.d, i KulturRådet på DR K, hvor hun skulle diskutere den norske hitserie SKAM. Den selvsikre pige blev headhuntet af værten Adrian Hughes – kendt fra Smagsdommerne – oven på et elevproduceret debatprogram.

Appellen er let at spotte. Jeg står foran lokale B8 og venter. Som klokken slår 13:45 kommer en selvsikker pige ud af lokalet. Hun nærmest flygter fra en flok veninder, der prøver at holde på hende. ”I må lige gå i kantinen alene. Jeg har en aftale med Nick.” Vi kender knap hinanden, men på et splitsekund skaber Dunias imødekommende personlighed en behagelig stemning.

Efter en kort billedseance dykker vi ned i emnet: Besøget i DR Byen. ”Det startede med, at Tue (red. Winther) kom tilbage fra sommerferie. Han var vild med serien SKAM. Har du hørt om den?” Jeg må kvæle et grin. Hvem på Svendborg Gymnasium kender ikke SKAM? Hun fortsætter ufortrødent: ”Så den skulle vi selvfølgelig se og arbejde videre med. I medieholdet lavede vi en lille version i stil med Smagsdommerne. Da vi senere skulle på studietur i København, mødtes vi med Tues gamle kollega Adrian Hughes. Han gav os feedback, og så må han have set noget i mig. Efterfølgende blev Tue i hvert fald spurgt, om jeg havde lyst til at være med i hans program KulturRådet.”

At Hughes så noget i Dunia, kan der ikke herske tvivl om. Hun uddyber: ”Han sagde, jeg havde et kæmpe TV-talent. Jeg var god til at være venlig, selvom jeg gav kritik. Men samtidig kunne han også godt lide, at jeg ikke havde nogen problemer med at afbryde.” Og det er ikke pral. Som jeg erfarede, evner Dunia en tilstedeværelse i samtaler, man sjældent ser. Respekterende og inddragende, men samtidig både hurtig og knivskarp.

Hendes oplevelser på settet overraskede hende dog. ”Det hele var meget professionelt. Men også lidt opstillet. Det var skræmmende at diskutere alene med Adrian Hughes på et professionelt set.” Jeg kigger lidt uforstående. Hun ser det og forklarer: ”Ja, det var bare ham og mig. Så jeg håber ikke, jeg dummede mig. Altså jeg har jo set SKAM, men mere kender jeg heller ikke til den.” Skal man stole på responsen fra Hughes, overstrålede Dunia samtlige på settet. Så hendes frygt er ganske ubegrundet.

Jeg afslutter med at spørge ind til hendes oplevelse og fremtiden. Hun smiler eftertænksomt: ”Jeg har aldrig overvejet det som en karrierevej, men jeg vil sige, det har været en øjenåbner. Og jeg vil bestemt ikke takke nej til andre mulige tilbud.”



Return til nyhedsoversigten