06. marts 2018 Facebook LinkedIn Twitter

Essaykonkurrence

Hvad er "hjem"? Er det en følelse, et konkret sted eller et mere abstrakt, eksistentielt sted? Er "hjem" et mål for menneskets stræben, eller er det noget, som​ vi længes væk fra? 

Det er nogle af de spørgsmål, som elever fra 13 klasser har undersøgt og reflekteret over i årets essaykonkurrence på Svendborg Gymnasium. Essaykonkurrencen har været understøttet af en frivilliggruppe af elever - en såkaldt "hjemstavnsguerilla". Elevgruppen har været med til at sætte fokus på emnet "hjem" gennem små udstillinger på skolen og har også deltaget i udvælgelsen af de tre vindere.

Frida 3.e skriver om sit arbejde i hje​mstavnsguerillaen:

"Vi har nu fundet vinderne af essaykonkurrencen. Essayforløbet har for os med-dommere bestået af flere forskellige aspekter. Først at skabe inspirerende rammer for "skribenterne", og efter at klasserne havde udvalgt de to bedste essays, at læse de mange forskellige essays og udvælge de bedste. Essayforløbet har været både spændende og lærerigt for os som med-dommere. Det har været interessant at arbejde med genren og inspirerende at læse de mange filosofiske tanker, der kom til udtryk i teksterne."

Blandt ca. 350 spændende tekster er valget faldet på tre vindere:

3.plads – Alberte Littau Absalonsen 2.m: Skal du ikke hjem?

2. plads – Lea Flindt Sørensen 3.z: Færgen laver spor i vandet, som min hjemstavn sætter spor i mig.​

1.plads – Luna Duedahl 3.x: Barndommens lykkeland

​De tre vinderessays blev bragt i Fyns Amts Avis den 6., 7. og 8. marts.

 



Return til nyhedsoversigten