23. februar 2017 Facebook LinkedIn Twitter

Globale Gymnasier

Alle 1.g og 1.hf klasser blev i dag indviet i skolens samarbejde med Globale Gymnasier. Rektor indledte arrangementet med en introduktion om Svendborg Gymnasiums samarbejde med organisationen Globale Gymnasier. Det er et netværk bestående af 13 gymnasieskoler fordelt rundt om i landet, der har fokus på arbejde med uddannelse og dannelse i et globalt perspektiv. Organisationen arbejder på at udvide gymnasieelevernes globale forståelse, og give dem muligheden for at tilegne sig nogle kompetencer, der gør det nemmere at begå sig globalt.  



FN´s verdensmål

Ida og Line var på vegne af Globale Gymnasier på besøg for at lave en workshop med eleverne. Temaet for arrangementet var FN´s nye verdensmål. Ida fortalte om de 17 mål, med 169 delmål, som FN vedtog i slutningen af 2015. Eleverne blev aktivt inddraget i debatten, da de ved hjælp af deres mobiltelefoner skulle skrive hvilket emne, de synes var det største problem på verdensplan. Deres svar blev vist på storskærm, og mange af de samme temaer gik igen; Trump, fattigdom og global opvarmning.

Eleverne fik også en opgave, hvor de skulle gå sammen i grupper og vælge mellem 3 emner. Arbejdet med emnet skulle til sidst munde ud i en kort video, hvoraf nogle blev vist på storskærmen, hvilket både var underholdende og inspirerende.

Elevernes viden kom på prøve, idet Ida havde forberedt en lille quiz til dem omhandlede FN, fattigdom og Danmarks egne mål. Hvert spørgsmål havde tre valgmuligheder, og eleverne skulle markere deres svar ved at rejse sig, når Ida råbte de forskellige muligheder op. Eleverne deltog aktivt og der blev smågrint, når man kunne konkurrere med vennerne om, hvem der havde ret.



Return til nyhedsoversigten