29. november 2016 Facebook LinkedIn Twitter

Kandidat til årets forskerspire fra Svendborg Gymnasium

Den 8. december kårer Projekt Forskerspirer årets næste skud på stammen. Til hendes store overraskelse deltager Trine (3.y) denne gang i opløbet.

Overrasket, men beæret. Sådan beskriver man nok bedst den storsmilende Trine Rasmussen denne kolde formiddag i slutningen af november. Men Trine har også rigeligt at smile over. I foråret 2016 begyndte hun arbejdet som deltager i årets udgave af Projekt Forskerspirer. Til projektet designer unge elever et forskningsprojekt med chancen for at vinde 20.000 kr., der kan bruges til at udføre projektet. I år har komiteen valgt Trines synopse til at være med i slutløbet.

”Der er fire forskellige kategorier: Naturvidenskab, Sundhedsvidenskab, Humaniora og Samfundsvidenskab,” fortæller den glade pige. ”Jeg skriver selvfølgelig under kategorien Naturvidenskab.”

Modificering af ectocarpus siliculosus ved bisorption af tungmetaller. Hun ser mit blanke udtryk og griner. ”Jeg undersøger om alger ændrer cellevægsstruktur, når de udsættes for høje koncentrationer af tungmetaller over tid. Som en forsvarsmekanisme.” Det hjalp. Lidt.

Rejsen fra idé til design til færdig synopse har været lang, føler hun. Undervejs mødte hun megen skepsis og kritik fra forskere. Den drevne elev konstaterer: ”Jeg valgte alligevel at gå videre med min egen idé. Især takket være min koordinator, Christian (red. Maaløv).” I dag glæder hun sig over beslutningen. Selvom hun først havde den endelige idé klar tre uger før deadline og endte med at måtte stresse, så giver det færdige forsøgsdesign hende en følelse af stolthed. ”Jeg stolede på min egen mavefornemmelse, og nu har jeg chancen for at vinde Projekt Forskerspirer 2016.”

Skal Trine være forsker i fremtiden? Hun smager på spørgsmålet. ”Den er svær. Jeg tror, jeg er for praktisk anlagt til forskerverdenen,” vurderer hun. ”Det bliver nok mere i retning af noget ingeniøruddannelse inden for biotek. Der kan jeg bedre omsætte teori til praksis.”

Én ting er sikkert: Vi kunne ikke være mere stolte af Trine, og vi krydser fingre for hende den 8. december.



Return til nyhedsoversigten