08. maj 2017 Facebook LinkedIn Twitter

Rantzausminde skole besøger samfundsfag

I onsdags havde 2.S og 2h3g saB1 besøg af folkeskoleelever fra 8. klasse på Rantzausminde Skole. De skulle sammen lege politikere for en dag, hvor de hver især fik udleveret et fiktivt parti, de var medlem af. Folketingets formand Pia Kjærsgaard i skikkelse af underviserne Mathias Binzer og Lars Lundgaard åbnede folketingssalen i B8 og B9. Der blev straks indkaldt til partimøder, hvor alle medlemmer i partierne skulle hilse på hinanden. Derefter blev hvert parti opdelt i et sundhedsudvalg og et retsudvalg, hvor hvert parti valgte en ordfører for hvert udvalg. Regeringen (som var det fiktive parti ”Fællesskabspartiet”) havde udarbejdet to lovforslag, som henholdsvis indeholdt forslag om hævelse af alder i forhold til salg af tobak og nedsættelse af den kriminelle lavalder.

Alle ordførerne skulle holde en tale for at overbevise resten af folketingssalen om, at deres forslag/ændring var det bedste. Lige på et hængende hår blev begge lovforslag vedtaget, så I kan glæde jer til, at 12-årige nu kan straffes, og at gravide og folk under 20 år ikke må købe tobak.

Dagen blev afsluttet med at gymnasieeleverne ”underviste”/demonstrerede samfundsfag for folkeskoleeleverne. Om de blev klogere på Eastons model og Downs model står hen i det uvisse, men sikkert er det i hvert fald at alle er blevet en oplevelse rigere, og lidt klogere på beslutningsprocessen i Folketinget.

Skrevet af Nathali 2.S og Mathias Binzer



Return til nyhedsoversigten