16. januar 2018 Facebook LinkedIn Twitter

Undervisningsminister Merete Riisager besøgte Svendborg Gymnasium

Mandag den 15. januar besøgte undervisningsminister Merete Riisager Svendborg gymnasium. Ministeren indledte med et kort oplæg under overskriften ”Uddannelse, dannelse og faglighed”, hvor hun forklarede, at formålet med gymnasiereformen er, at styrke fagligheden og komme dybere ned i fagene.

Efter oplægget var der tid til spørgsmål fra eleverne. Et af spørgsmålene lød, hvorfor det er blevet besluttet at fjerne netadgang til eksamen, og hvorfor man ikke bare gør noget mere for, at finde dem der snyder? Til det svarede ministeren, at det ikke er UVM’s opgave at finde snyderne, og at eksamen er rygraden i uddannelsessystemet. Alle skal vurderes fair og objektivt.
Et andet spørgsmål til ministeren var, om uddannelse kun er for de privilegerede og dygtige? Ministeren svarede, at uddannelse er for alle, og at det er derfor at f.eks. SRP nu skal forsvares med en mundtlig eksamen. Dermed kan man ikke snyde og få en ”onkel” til at skrive opgaven. Alle får en fair chance.

I forhold til fokus på karakterer og eksamen, sagde ministeren:  ”Test eller karakterer skal ikke definere ens liv, og man må aldrig reducere sig selv til et tal. Livet er sådan, at der er masser af muligheder. Det kan være, at nogle døre lukkes, men det er også ok! For der er så andre døre der åbnes”.

Ministeren rundede besøget af med ordene ”Fordyb jer i et eller andet, så skal det nok gå godt”



Return til nyhedsoversigten