Studie- og ordensregler

Nedenfor finder du et opsummerende uddrag af Svendborg Gymnasiums officielle studie- og ordensregler. Du kan læse det fulde dokument her.

Vi forventer, at alle medvirker til at skabe et godt arbejdsklima ved at vise gensidig hensyn og respekt for hinanden og undervisningen. Selvom vi har tiltro til den enkeltes sunde fornuft, har vi udviklet en række regler for god skoleadfærd. Sådan sikrer vi en fælles forståelse af de krav, den enkelte må forventes at efterleve.

Studieregler
Undervisningen placeres normalt i tidsrummet 8:05 – 15:30 (undtagelsesvist til 17:15).

Elever på Svendborg Gymnasium forpligter sig til aktiv deltagelse. Det betyder, at man møder til undervisningen og deltager i fælles- og studievejledningstimer, selvstændigt arbejde, virtuel undervisning samt ekskursioner. Tilstedeværelse bliver registreret i starten af hvert modul.

Al brug af computer og mobil i undervisningen skal i øvrigt være studierelateret.

Oprydning
Overordnet forventer vi, at alle med tilknytning til skolen hjælper til med at holde fællesarealerne rene og ordentlige.

Stole sættes op, service placeres på afrydningsborde og affald smides ud. Skolen er alles fælles ansvar.

Rygning
Vi tillader ikke rygning på skolens arealer. Det gælder både indendørs og udendørs. Loven om de røgfri miljøer er ufravigelig, og kan derfor heller ikke omgås ved særlige lejligheder (fx skolefester). Enhver overtrædelse af forbuddet betragter vi som en overtrædelse af studie- og ordensreglerne, der i værste instans kan føre til bortvisning.

Alkohol
Svendborg Gymnasium ønsker i øvrigt at fremme ansvarlige alkoholvaner og forebygge alkoholmisbrug.

På skolen gælder derfor følgende:

• Ingen må møde påvirket af alkohol eller andre former for rusmidler
  • Alkohol må udelukkende udskænkes til skolens fester (max 5%)
  • Alkohol udskænkes ikke til berusede personer
  • Der udskænkes ikke alkohol til personer under 16 år

Du kan læse mere i skolens rusmiddelpolitik her.