10. oktober 2023 Facebook LinkedIn Twitter

Astrid fra 2m deler sine oplevelser fra turen til Saarbrücken

I uge 39 var vi ni tyskelever, der tog afsted til Saarbrücken på udveksling sammen med lærer Ulrikka. Saarbrücken er hovedstaden i den tyske delstat Saarland, som ligger i det vestlige Tyskland, tæt på grænsen til Frankrig og Luxembourg. Byen er smukt beliggende ved floden Saar og omgivet af skovklædte bakker. Byen er cirka halvt så stor som Odense, men har tæt på samme mængde indbyggere. Jeg blev i hvert fald selv overrasket over, hvor stor byen egentlig var.

Vi ankom til stationen i Saarbrücken om aftenen, hvor vi blev modtaget af vores udvekslingspartnere og deres familier. Derefter blev vi kørt hjem til vores respektive familier og faldt hurtigt i søvn efter den lange togtur. Igennem ugen oplevede vi Tysklands skolesystem på egen krop. Det er overraskende anderledes end vores, specielt med brug af herre og fru + efternavn, skrivning i hånden og IPads. Når vi ikke var skole, var der planlagt aktiviteter i fritiden, både kun med vores udvekslingspartnere, men også med hele gruppen. Igennem ugen var vi i svømmehal, Saurreguemines (en lille fransk by) og bowlinghal. Alt er meget større i Tyskland. Det så vi med deres svømmehal, som har cirka samme areal som Svendborgs, bare med fem rutsjebaner i stedet for en, inklusiv en hvor man trådte ind i et kiste-lignende kammer, hvorefter gulvet så forsvandt under en. Vi fik også den franske oplevelse ved at drikke kaffe og spise croissant på en café en varm eftermiddag. Ugen sluttede af med bowling, hvor der både blev forsøgt strike, grint og bandet på tysk og dansk. Dagen efter skulle vi hjemad med trætte hoveder og kroppe, men med et udvidet billede af Tyskland og nye relationer.

Det var fedt at opleve sproget tysk i en samtalesammenhæng i stedet for kun skolesammenhæng. Alle os ni elever var i hvert fald også enige om at, vi var blevet markant bedre til tysk efter ugen, og at de fordomme, som vi havde om Tyskland, ikke var helt sande.

 

Astrid 2.mReturn til nyhedsoversigten