Musik linjen

På Svendborg Gymnasium har du rige muligheder for at udfolde dine musikalske evner og interesser. Studieretningen er både for dig, der har spillet og sunget i mange år – og for dig, der er fascineret af musikken, men endnu ikke er i gang.

Du kommer til at bruge meget tid på sang, kor og sammenspil. Der er udfordringer for både den øvede og nybegynderen. Gymnasiet har et samarbejde med musikskolen, hvor du har mulighed for at modtage instrumental- eller sangundervisning.

Vi optræder løbende til arrangementer på og uden for skolen. De tre årgange er også sammen i ”Fælleskoret”, og der er et ganske særligt fællesskab mellem musikeleverne på alle årgangene.

For at få det fulde udbytte ud af musikhåndværket arbejder vi også teoretisk med musikken. Vi dykker ned i musikkens historie fra middelalderen til i dag. Du lærer at analysere både klassisk og rytmisk musik for at forstå, hvordan musikken er opbygget, og hvilken historie den kan fortælle os. Du lærer også at skrive noder og arrangere musik.

Hvis du er særligt interesseret i matematik, har du i 3. g mulighed for at vælge matematik på A-niveau i stedet for et valgfag på C-niveau.

Hvis du ønsker musisk studieretning, er det en god idé allerede ved ansøgningen at vælge musik som kreativt fag samt vælge fortsættersprog tysk eller fransk.


Samarbejde med Svendborg Musikskole

Svendborg Gymnasium samarbejder med Svendborg Musikskole for at give vores elever de bedste muligheder for at dygtiggøre sig. Vi kan tilbyde en ”pakkeløsning”, hvor du har mulighed for at modtage instrumentalundervisning, hørelære og brugsklaver til en favorabel pris.

Du kan tilmelde dig til instrumentalundervisning via dette link.


I denne video kan du høre hvorfor, Louise og Anton valgte musik-linjen.

 

Louise og Anton fra 2m