Elevaktiviteter

Gymnasiet glæder sig over en lang række elevstyrede aktiviteter. Fra film til magasiner, festplanlægning, studiecafeer m.m. Har du et særligt interesseområde? På Svendborg Gymnasium mangler den engagerede elev ikke muligheder.

En række af aktiviteterne foregår i nært samarbejde med lærerne, imens andre udelukkende styres af eleverne selv. Igen og igen overrasker vores elever med deres energi og kreativitet.
Se elevernes folder over alle udvalg herBrænder du for det skrevne medie? Eller vil du gerne have let adgang til artikler om, hvad der rører sig på skolen? Så læs videre hvis du vil vide mere om skolebladet, BAENK.

Bladet skrives af elever til elever. Formålet er at være et talerør, hvor medlemmer kan nå ud med budskaber samt udtrykke sig kreativt. BAENK fokuserer på indhold, der skaber sammenhold. Livet på gymnasiet kan i perioder være lige så hårdt som det kan være sjovt. Det afspejler bladet igennem underholdende og informerende artikler.

Udvalget holder møder i spisepauserne hvor alle kan deltage. Skulle du sidde med spørgsmål eller har du skrevet en artikel, du gerne vil have i bladet, så kan du kontakte udvalget på baenksg@gmail.com, eller besøge BAENK på Facebook.

Elektroniske udgivelser kan læses her

 

Skolens festudvalg står for at planlægge årets fester med spændende DJ's og bands. Som elev på skolen får du således rig mulighed for at mødes med dine klassekammerater under mere uformelle forhold.

Svendborg Gymnasium har i samarbejde med RUSK udarbejdet følgende regler:

  • Gymnasiet udskænker alkohol til de officielle fester, men kun med en alkoholprocent på op til 5%
  • Festudvalget har ansvar for at nægte berusede deltagere mere alkohol
  • Alkohol udskænkes kun til elever over 16 år 


Reglerne sikrer, at alle kan få hyggelige aftener.

Hvis der skulle være tvivl om skolens rusmiddelpolitik, kan du læse den her. Ellers kan du også besøge DUSK's egen side på Facebook.

Skolen tilbyder alle klasser på STX og HF to pladser i elevrådet. Fordelt over 43 klasser bliver dette mere end 80 engagerede elever. Igennem elevrådet sikrer vi demokratisk repræsentation i både skolens udvalg og bestyrelse.

Elevrådet beskæftiger sig med alt med relevans for Svendborg Gymnasium. Fra rygeområder og håndtering af affald til sammensætning af studieretninger og håndtering af skolens økonomi. Kort sagt er elevrådet en garanti for, at dine interesser bliver varetaget bedst.

Elevrådsmøderne afholdes ca. én gang om måneden, hvor medlemmer af skolens personale også deltager fra tid til anden.

På Svendborg Gymnasium har vi obligatorisk idrætsundervisning for alle på stx og som valgfag på hf. Derudover er der hvert år frisportsaktiviteter, som alle elever kan deltage i.  

Typisk udbyder vi frisport i fodbold, volley og håndbold. Hvis der er interesse for det, deltager vi også i gymnasiestævner i disse idrætter. Om vinteren er der en bordtennisturnering på SG og om foråret finder vores traditionsrige klassefodboldturnering sted. 

Vores afgangselever danser Les Lanciers til gallafesten om foråret, hvilket også udbydes som en aktivitet i perioden op til.

Idrætsundervisning og frisport foregår på vores egne faciliteter. Vi har en stor indendørshal med klatrevæg på den ene endevæg, samt to mindre idrætssale. Derudover har vi et stort udendørs område med græsbaner, beachvolley og en basketballbane.

Der er også et fitnesslokale på SG med motionscykler, romaskiner, løbebånd og styrketræningsudstyr, som elever kan bruge efter skoletid eller i en mellemtime, når det ikke er optaget af undervisningsaktiviteter.  

 

Vil du have lidt ekstra at lægge ved dit eksamensbevis? Eller vil du bare gerne ud i verden og samle erfaring? Så bør du overveje at tage en tørn som frivillig ved siden af studiet.

Så længe du går på en ungdomsuddannelse, står det dig frit for at deltage i frivilligt arbejde. Der er kun to krav: Arbejdet skal ligge uden for skoletiden og du skal minimum arbejde 20 timer i løbet af uddannelsen.

Herefter modtager du dit bevis.

Har det vakt din interesse? Besøg Projekt Frivillig, eller kontakt Uddannelseschef Marianne Stobbe på ma@svendborg-gym.dk for at lære mere.

Globale Gymnasier er udvalget for dig, der interesserer dig for globale problemstillinger og ønsker at udfordre dig selv ved at møde andre mennesker, tage initiativ til globalt relaterede aktiviteter og deltage i møder, camps og rejser med andre unge. Du kommer til at møde andre - både her fra gymnasiet - og fra andre gymnasier, der deler de samme interesser. Du får mulighed for at lave arrangementer og at tage på ture med stor grad af frihed og selvstændighed og dermed også ansvar. Gruppen er drevet dels af tilbud og opfordringer udefra men også i stor grad af hvad I selv ønsker at arbejde med.

Klimarådet er for dig der gerne ville kunne gå i skole om 10 år i stedet for at svømme. Vi eksisterer for at sætte klimaet øverst på dagsordenen, både på gymnasiet og i samfundet. Vi er en aktivistisk gruppe, som arbejder med både de små og store klimakampe. Samtidig eksisterer vi for at skabe et fællesskab omkring de tanker og bekymringer, man kan have omkring klimaet og for at undervise og lærer mere om klimakrisen. Her kan alle være med, for selv de små indsatser betyder noget i vores alles klimakamp.

Hvert andet år opfører Svendborg Gymnasium en musical, hvor deltagende elever fra alle årgange kreerer en forestilling sammen med lærerne, dog med undtagelse af 2019 hvor eleverne selv valgte at opføre en musical.

2022: "Carrie"

2019: "Løvernes Konge"

2018: "Rundt om Tove"

2017: ”Dracula”

2016: ”Romeo og Julie”

Går du med en radiovært gemt i dit indre? Eller har du en stor interesse i at lytte til musikalske indslag, og i at dele dem med andre? Så kan du med fordel overveje at blive del af humørsprederen, Radio Svend.

Programmet underholder kantinen og det boglige hus i spisepauserne mandag, onsdag og fredag.

Hvis du vil vide mere kan du følge Radio Svend på Facebook.

RUSK står for Rusmiddelforebyggelse på Ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune. Det er et projekt, som gymnasiet deltager i sammen med de andre ungdomsuddannelser i Svendborg Kommune.

Projektet forløber i nært samarbejde med eleverne selv. Derfor har Svendborg Gymnasium også en elevgruppe udvalgt, der arbejder med bl.a. at udarbejde skolens rusmiddelpolitik.

Hvis du ønsker at vide mere, kan du se RUSK's hjemmeside her.

SG News er gymnasiets elevstyrede nyhedsredaktion. Redaktionens medlemmer har fingeren på pulsen, så snart der sker noget nyt med relation til skolen. Sådan spiller eleverne selv en vigtig rolle, når det kommer til at formidle historier.

De morsomme indslag spænder alt fra skraldefilm, der skal få deres medstuderende til at rydde op efter sig selv, til modige interviews med USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. Se udvalgte indslag her

Bliv en del af SG News, hvis du vil udvikle dine evner indenfor nyhedsformidling, filmmediet samt redigering.

Studiecaféen er noget helt særligt. Her er der altid god stemning og gratis frugt, kaffe og te.

Det er en rigtig god idé at sidde sammen med vennerne på skolen. Sådan både giver og får du sparring, imens i samarbejder om at lave de skriftlige opgaver.

Et studie på gymnasiet behøver ikke at være en isoleret oplevelse. Kom ned til tutorerne i den elevstyrede studiecafé hver tirsdag og torsdag i 5. modul (lige uger: torsdag 4. modul).

Alle elever på Svendborg Gymnasium er velkomne.