14. november 2023 Facebook LinkedIn Twitter

Julies Eventyrlige rejse til Rom: En Fortælling om Kultur, Historie og Venskab

Mit navn er Julie, og jeg er elev på studieretningen græsk A, latin A. Derfor giver det jo også sig selv, at jeg holder meget af latin, antikken, Romerriget og specielt Rom i sig selv. Jeg var derfor utrolig glad, da jeg i november 2022 fik muligheden for at komme på talentudvikling med Klassikerforeningen til Rom i sommeren 2023. Og dette ville ikke have været muligt, hvis ikke Svendborg Gymnasium tilbød at dække dele af rejsen. Denne mulighed tog jeg selvfølgelig imod, og det var en af de bedste beslutninger, jeg har taget.

Vi kom rundt og så alle de vigtige ting, som man selvfølgelig er nødt til at se, hvis man kommer til Rom. Derudover besøgte vi også arkæologiske udgravninger og tog ind på det Danske Institut i Rom, hvor vi blandt andet hørte om hverdagen på instituttet, samt at nogen af os fik set fund fra en af de udgravninger, vi besøgte, som aldrig har været offentliggjort til pressen.

Turen gav mig en fantastisk mulighed for blandt andet at møde andre elever, andre ligesindede elever fra hele landet, som uden tvivl er lige så passionerede om latin og græsk, som jeg selv er. Men udover de skønne mennesker, som jeg mødte på turen, var hele turen bare en stor kulturrejse. Det var en uge, hvor jeg følte mig totalt hjemme, og midt i den verden, som jeg beskæftiger mig med de fleste af mine dage i forvejen. Jeg fik lov at se, hvor det hele startede, og jeg fik set en masse spændende ting.

Så den mulighed, som skolen gav mig, har helt klart givet mig en fantastisk oplevelse samt ny viden om verden. Og ikke mindst en hel masse fantastiske nye venner over hele landet, som jeg stadig har kontakt med nu. Så jeg takker skolen utroligt meget for at give mig sådan en enestående mulighed for at udvide min horisont, komme ud og opleve verden, dyrke mine interesser og møde en masse nye mennesker!Return til nyhedsoversigten