14. november 2023 Facebook LinkedIn Twitter

Spaniensudveksling: En Uge i Catalansk Kultur

Så har SG igen haft elever på udveksling i Spanien! I perioden fra den 20. til 27. oktober deltog 9 spanskelever i den udveksling, som SG har med gymnasiet Institut Valle de Tenes i St Eulalia i Catalonien, lidt nordvest for Barcelona. Til marts genbesøger catalanerne Svendborg for at møde deres danske makkerklasser.

Udvekslingen fokuserer på både sprog og kultur, hvor eleverne har deltaget i spanskundervisning på skolen og deltaget i ture til Barcelona og Sitges med spansktalende guider. Dog har opholdet hos de catalanske elever og dennes familier været det mest betydningsfulde, hvor der er blevet dannet mange gode relationer. 😊

Det har været en begivenhedsrig uge, og en af de deltagende elever, Maja W.S.G. fra 2a, har delt hendes oplevelser:

"Vi har netop tilbragt en uge på udveksling i Spanien, og det har været en fantastisk oplevelse. Vi ankom fredag og tilbragte weekenden med vores værtsfamilier, hvor vi lærte dem at kende. Vi besøgte både Barcelona og Caldes de Montbui i weekenden og fik set en hel masse. Mandag var vi i skole, hvor vi danskere havde vores eget skema med en række forskellige fag. Vi prøvede alt fra kemi og origami til filosofi, og sidst på dagen udfordrede vi os selv med den traditionelle catalonske dans. Tirsdag var vi på udflugt til Barcelona, hvor vi besøgte La Sagrada Familia, La Pedrera og Barrio Gotico. Onsdag var vi tilbage i skolen, og torsdag tog alle udvekslingselever en tur til byen Sitges. I Sitges besøgte vi Cau Ferrat-museet og lærte meget om nogle af Spaniens kendte kunstnere. Vi havde en guide til både La Sagrada Familia, La Pedrera og Cau Ferrat, så vi har virkelig fået øvet og udfordret vores spanske 😊 Jeg synes, at vi har oplevet meget på denne tur. Vi har besøgt diverse museer, set en masse seværdigheder og oplevet den spanske kultur på tæt hold. Jeg har personligt været virkelig glad for min værtsfamilie og har haft mange samtaler på spansk med dem. De var så kærlige og omsorgsfulde og delte gladeligt ud af deres kultur og historie. Jeg har virkelig nydt denne uge i Spanien, og jeg ser frem til, at de kommer til Danmark."

Maja W.S.G. 2a


Se billederne fra turenReturn til nyhedsoversigten