30. september 2023 Facebook LinkedIn Twitter

Udveksling med Per Brahegymnasiet i Jönköping

I uge 37 rejste 8 elever, sammen med lærer Mathias Binzer, til Jönköping i Sverige. Her har Svendborg Gymnasium en udveksling med Per Brahegymnasiet. Vi blev godt modtaget af vores svenske venner på banegården, hvorefter vi spiste aftensmad sammen på gymnasiet. 
I løbet af ugen fik eleverne en fornemmelse af hvordan en hverdag i et svensk gymnasium ser ud. Her er mange ligheder, men også mange forskelle. En meget synlig forskel er den gratis frokost som der er på alle skoler og gymnasier i Sverige, hvilket vores elever selvsagt var meget begejstrede for. Udover skolegang, så oplevede eleverne også udflugter til bl.a. et museum om en af Sveriges mest kendte polarforskere, Salomon Andrée, som ville være den første til at flyve over Nordpolen i en luftballon – en ekspedition, der gik grueligt galt! Udvekslingen bød også på en række sociale aktiviteter, såsom bowling og klatring i træer. Her imponerede eleverne med deres mod, og gode klatreevner.
Eleverne var gode til at finde på sociale aktiviteter sammen. Bl.a. med udflugter til det store indkøbscenter: ”A6”, og fællesspisning af Tacos på ”Taco Tuesday”. En af de lokale specialiteter som vi alle fik fornøjelsen af at prøve, var en kebabpizza med en særlig kebabsauce, som åbenbart er meget vellidt, og særlig for byen, Jönköping. 
På togturen hjem kunne man høre at nogle af eleverne havde fået lært nogle svenske ord, og ikke mindst havde haft nogle gode og mindeværdige oplevelser.
Vi siger tak til Per Brahegymnasiet for et flot værtskab, og vi ser frem imod at få besøg af vores svenske venner igen efter påske i uge 16.

   Return til nyhedsoversigten