Legater

Afgangselever på Svendborg Gymnasium kan blive tildelt følgende legater. Eleverne kan blive indstillet til at modtage et legat af deres lærere eller klassekammerater.


 1. Afgangselever på Svendborg Gymnasium kan blive tildelt følgende legater. Eleverne kan blive indstillet til at modtage et legat af deres lærere eller klassekammerater.Svendborg Gymnasiums Venner. (2 x 2.500 kr.)
  Uddeles til studenter eller HF-studerende, der har ydet en særlig indsats for fællesskabet på Svendborg Gymnasium.

 2. Fynske Bank (5.000 kr.)
  Tildeles en student, som ved sin personlighed, sin sociale indstilling samt kammeratlige adfærd har været et forbillede og måske et samlingspunkt i dagligdagen på institutionen – til støtte for Svendborg Gymnasiums ”indre liv”.

 1. Sydbank Fondens Rejselegat (10.000 kr.)

 2. Svendborg Gymnasium (12.000 kr.)
  Legatet kan eventuelt deles i flere portioner.  Uddeles efter indstilling.

 3. Legat fra Praksis Arkitekter v/Mette Tony og Mads Bjørn (5.000 kr.)
  Legatet gives til en person, der har et åbent sind og søger løsninger når der er brug for en løsning – og som ikke er bange for at søge nye steder, på nye måder og se på tingene med nye øjne… 

 1. Alfa- og Omega legatet (16.000 kr.)
  Legatet gives til en eller flere studenter, der har udvist en særlig indsats for naturvidenskab, først og fremmest matematik og fysik, eller for bæredygtig udvikling og miljø, herunder eksempelvis vedvarende energi.

 1. Mindelegat Charlotte Christensen (5.000 kr.)
  Legatet gives til en person, der ligesom Charlotte har vist stor interesse og kærlighed til det spanske sprog, den spanske og latinamerikanske kultur og historie. Gennem årene på Svendborg Gymnasium har været udadvendt og engageret i tilegnelse af sproget samt mod på at prøve sig selv af i en udviklende spansk kontekst enten via uddannelse eller en fremtidig rejse.

  Ansøgningsfristen er

  MANDAG DEN 3 JUNI 2024

 

Ved indstilling af sig selv eller en medstuderende, laves en beskrivelse af, hvorfor man søger legatet og sine fremtidsplaner i henhold til det legat man søger. Ansøgningen afleveres/sendes til Dorthe dgp@svendborg-gym.dk