Besøg fra Indien

Den 21. november havde Svendborg Gymnasium besøg af fire søde indiske piger. Pigerne kommer fra Trankebar i Sydindien, og besøger Danmark i 14 dage for at opleve dansk kultur og bla. besøge sydfynske skoler og biblioteker. Èn af pigerne var uddannet lærer, en anden arkitekt og de to yngste gik i skole.

Elever fra elevgruppen “Globale Gymnasier” fortalte om, og viste pigerne rundt på gymnasiet, hvorefter pigerne overværede et engelskmodul i 3.x.
I spisepausen talte vi med pigerne, og der blev især talt om kulturforskellene mellem Danmark og Indien. De indiske piger bed mærke i det “afslappede og venlige” forhold mellem elev og lærer på gymnasiet, og fortalte at det, i Indien, er helt anderledes. De fortalte at lærere må slå på deres elever, såfremt de er under 18 år. I indiske skoler er det også normalt at bare én lærer underviser 70 elever!
Vi blev enige om, at der er utroligt mange ting at sætte pris på ved det danske skolesystem, men også ved den indiske madkultur. Den krydrede ret med linser som kaldes “Dahl" var populær blandt både indere og danskere :)

Det har været helt utroligt spændende og givende at tilbringe dagen med de indiske piger, som også var meget taknemmelige for besøget. Der blev udvekslet e-mails og krammere, inden pigerne forlod gymnasiet og tog videre for at besøge Svendborg Bibliotek.

Mange tak til pigerne og Knud Helles for besøget.

De bedste hilsner fra elevgruppen Globale Gymnasier