25. oktober 2019 Facebook LinkedIn Twitter

Ekskursion til København

Tirsdag 22/10 drog 3.c med samfundsfag og historie til København for først at besøge Christiansborg. Vi havde en aftale med det lokale og nyvalgte folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S), der selv er tidligere elev på SG. Bjørn viste os rundt og ud over et hav af politikere så vi både Folketingssalen, gruppeværelser og folketingets berømte og mærkelige elevator.

Efter frokost var vi på Politimuseet på Nørrebro, hvor vores historieforløb om kriminalitet og straf i 1000 år blev aktualiseret af dialog med vores rundviser om både straffemetoder og et blik i detentionen, da museet har til huse i en gammel politistation.

Endelig mødtes vi med 6 SG -studenter anno 2014. De var blevet inviteret til at holde oplæg om, hvad de laver nu og hvordan deres vej dertil har været. Det gav stof til eftertanke at høre, at langt overvejende del af de unge mennesker i dag læste fag, de ikke var klar over eksisterede, da de blev studenter og at de samtidig havde været ad snørklede veje for at finde deres rette hylde. Der var kloge og lærerige refleksioner om uddannelse og studenterliv fra både de tidligere elever på skolen og 3.c efterfølgende.
Return til nyhedsoversigten