19. november 2021 Facebook LinkedIn Twitter

Fem Fede Dage på Svendborg Gymnasium

Denne uge (uge 46) har stået i klimaets tegn, hvor skolens elever har haft fokus på at udvikle og afprøve bæredygtige koncepter indenfor 5 temaer, som fx transport, mad og tøj. Temaerne er udstukket af ungdomsorganisationen UngEnergi, der ud over at være idémager bag de ”Fem Fede Dage” også vil agere dommere i forhold til skolens grønne handlinger. Ud over Svendborg Gymnasium deltager 44 andre gymnasier i kampen om 10.000 kr. 

Mandag serverede kantinen KUN vegetarisk mad, og der blev budt på en masse lækre alternativer til den ellers populære kylling-baconsandwich. Buffeten var desuden helt emballagefri.

Tirsdag har Josefine Ingversen været forbi og fortælle om en ikke-bæredygtig tøjbranche. Hele 200 elever mødte op til oplægget. Der var også høj aktivitet omkring tøj-bytte-stativet.

Kan man gå i skole helt uden at bruge sin computer og telefon? Onsdag var en meget anderledes dag for både elever og lærere her på gymnasiet. Vi afholdt nemlig en såkaldt ”off-dag”, hvor alle undervisningsaktiviteter foregik uden brug af computer, telefon og andre skærme. Dagen startede med morgenyoga for alle i aulaen, og i løbet af skoledagen blev der udelukkende brugt skriveredskaber, papir, og post-its når der skulle tages noter eller laves skriveøvelser osv. Det er sjovt at tænke på, at det ikke er meget mere end 20 år siden, at al undervisning foregik på denne måde. Og det var vist en øjenåbner for alle at blive bevidstgjort om, hvor meget vi bruger vores forskellige devices i løbet af en skoledag.

”Transport-torsdag” bød på kaffe og kage til de klimavenlige sjæle dvs. dem der cyklede eller gik i skole.

Som en hyggelig afslutning på klimaugen ”Fem fede dage” slutter vi af med en fredagscafe, der naturligvis også har et grønt touch. Alt overskud doneres nemlig til fredning af regnskovsarealer.

Se elevernes video "Kampen for vores klode"

Hør eleverne fortælle om arrangementet i Radio DiabloReturn til nyhedsoversigten