13. november 2019 Facebook LinkedIn Twitter

På udveksling til Firenze

For andet år i træk drog 15 forventningsfulde SG-elever til Firenze for at bo hos nye venner i det italienske. Niccoli Machiavelli Gymnasiet ligger lige midt i Firenze og har til huse i gamle klosterbygninger, der giver smukke frescoer på de tykke mure og en fabelagtig udsigt over floden Arno og byen i sig selv.

Dagene var tæt besatte. Vi var med i en interessant filosofitime med en italiensk lærer, der ikke kunne et ord engelsk, så Miro – en af de italienske elever agerede oversætter af lærerens oplæg om skolastikerne. Vi fulgte undervisning i engelsk litteratur og læste både uddrag af Spoon River Antologien og Robert Frost. Det var både spændende og lærerigt at være en del af.

Fredag morgen gik vi alle samtlige 463 trin op til toppen af domkirkens kuppel og blev belønnet med den mest fantastiske udsigt. Vi var på guidet rundt i byen med klassens historielærer, der fortalte os den ene skøre historie om spøgelser og munke, der blev forvandlet til sten, efter den anden. Vi talte om renæssancens forkærlighed for optiske illusioner på Gallelei Museet og var også omkring Pisas skæve tårn.

Eftermiddage og aftner blev brugt sammen med nye venner og familier og vi er kommet hjem med taskerne fulde af pasta, pesto, skinke, olie og oste fra italienere, der glæder sig til at komme på genbesøg i april.

Se flere billeder her

 Return til nyhedsoversigten