30. marts 2017 Facebook LinkedIn Twitter

Fremtidskaravanen

Input til fremtiden

Torsdag den 30. marts kom fremtidskaravanen forbi SG. Ordstyreren var den radikale politiker Morten Østergaard, og med sig havde han et panel bestående af forretningsmanden Niels Thorborg, forskeren Mette Malig Rasmussen og den lokale forfatter Michael Josephsen.

 

Morten Østergaard og panelet lagde ud med at give deres version af, hvad de største forandringer havde været i deres levetid. Det var ikke ment som de endelige svar, men mere som et startskud til at få eleverne på banen. Eleverne kom på banen. De fik mikrofonen i hånden og kom til orde, hvilket også var hele meningen med fremtidskaravanen.

 

Vores ca. 105 elever tog handsken op og bidrog via både Facebook, pap og ikke mindst mundtlig i både par, grupper og i plenum til diskussionen om nutiden og fremtiden. Eleverne - godt suppleret med panelet - startede med at se på hvilke begivenheder, der havde været de største i deres egen levetid. Emner der kom op var bl.a. internettet, forbedret teknologi, fremmedhad, terror og klima. Panelet og eleverne diskuterede derefter, hvad der så skulle gøres for at løse udfordringerne. Igen var der en god debat og mange bidrog på både pap og facebook - og ikke mindst mundtligt.

 

Da ”fødderne talte” og ”gymnastikken kom ind i billedet” kunne alle se, at der var bred enighed om, at løsningerne skulle komme via fællesskab både mellem mennesker og over grænserne.

 

Men Fremtidskaravanen sluttede ikke kl. 11.35 den 30. marts på SG. På Christiansborg den 13. maj vil der igen være mulighed for at deltage i en debat om fremtiden. Her vil Morten Østergaard igen invitere unge fra hele landet til debat for at få gode ideer og kreative indspark til ham og hans kollegaer på Borgen.

 



Return til nyhedsoversigten