25. februar 2020 Facebook LinkedIn Twitter

MasterClass Fysik-kemi på tur til København

MasterClass Fysik-kemi er et tilbud til særligt interesserede elever i 3.g, som vil gå mere i dybden med naturvidenskab og besøge videregående uddannelser. I efteråret havde vi en spændende tur til Århus, og her i uge 4 var kursen sat mod hovedstaden. Vi rejste til København onsdag eftermiddag for at mødes med elever og lærere fra Næstved og Silkeborg gymnasier.

Torsdag stod på et heldagsbesøg hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby, hvor vi udførte en række forsøg med solceller fra Fysikolympiaden. Derudover fik vi en rundvisning og en inspirerende forelæsning med Ole Trinhammer om solcellers opbygning og mulighederne de giver for at få mere bæredygtighed i fremtidens energiforsyning. Om aftenen, efter fælles aftensmad, tog vi videre til Planetariet til en late-night feature-film om den berømte rumrejse Apollo 11.

Fredag besøgte vi H.C. Ørsted Instituttet på Københavns Universitet. Omdrejningspunkt var en introduktion til, hvad der arbejdes med på Nano-science centeret. Desuden fik vi en præsentation af Universitetets opbygning, studieliv og studieretninger. Vi udførte et forsøg med at bestemme blodcellers størrelse ved brug af en laser og fysikberegninger. Dagen blev afsluttet med et fornøjeligt foredrag med legenden Per Hedegård.

Alt i alt en meget inspirerende tur til København, som gav indblik i studielivet, faglige udfordringer og inspiration til videre uddannelsesmuligheder

Skrevet af: Anders Bøgh Størup og Rune Høirup Madsen



Return til nyhedsoversigten