Tre piger fra 2.c til Samfundscupfinale om "Fremtidens Uddannelse" på Christiansborg

Torsdag den 27.2.2020 var SG for tredje år i træk repræsenteret ved finalen i SamfundsCup. Tre piger fra 2.c deltog i finalen om "Fremtidens Uddannelse" på Christiansborg, i strålende solskin.

Der var nok lidt sommerfugle i maven hos deltagerne fra Svendborg Gymnasium, da skolen j​o de to foregående år fik henholdsvis en 2. og 1. plads.

Nedenfor ses pigerne forberede sig, inden de skal på i Fællessalen.

samfcup1.jpg


 

Men alene det at nå til finalen er noget af et udskilningsløb, mere end 2000 elever deltog i Samfundscup på landsplan. For Karla, Sofie og Laura har vejen været længere end mange tidligere år:  Først var der rekordmange klasser tilmeldt skolefinalen, og herefter fulgte en regionsfinale, hvor man skal blive enten nummer 1 eller 2., her gik pigerne, med deres projekt: "Blue light", videre sammen med Rosborg. I alt var der 6 skoler repræsenteret på Christiansborg.

Desværre vandt pigerne ikke i år, det var Rosborg Gymnasiums piger, der med ideen om et Erhvervsfag i folkeskolen i stedet for valgfag, som denne gang trak det længste strå og fik checken på 10.000kr med hjem til Vejle.

Men det var en dejlig dag med masser af gode samfundsfaglige oplæg og en hurtig rundvisning på Christiansborg, mens dommerne voterede.

Nedenfor ses den stolte samfundsfaglærer Rune og de tre dygtige samfundsfagselever fra Svendborg:

samfcup.jpg