Udvekslingstur til Phoenixville

Onsdag den 4/10 tog ti af os fra 2.g og en lærer på udvekslingstur til Phoenixville, Pennsylvania. Vi ankom til 25 grader og solskin, og en god modtagelse af vores værtsfamilier, som vi i løbet af de næste syv dage skulle følge. Vi fik et godt indblik i den amerikanske (ungdoms)kultur, som vi ikke kunne have fået, hvis vi udelukkende havde været der som turister, og det var en meget unik oplevelse. Vi fulgte eleverne i skolen, og i fritiden tog vi blandt andet i USA’s største shoppingcenter, i biografen og på caféer. Vi tog også til Philadelphia og hørte om deres uafhængighedserklæring og forfatning. I bedste amerikanske stil tog nogle af os til et gun show og så hundredevis af forskellige våben. Fredag kunne man også vælge at tage til en NBA-kamp, First Friday i downtown Phoenixville eller en High School Football-kamp. På sidste aften holdt vi ”friendsgiving” med pumpkin pie, kalkun og hele molevitten.

Efter en fed uge med vores værtsfamilier tog vi hen på en diner og fik ægte amerikansk morgenmad, hvorefter vi tog toget til New York City, og så metroen til vores hotel tæt ved Times Square. Her var vi rigtige turister; vi fik set Grand Central Station, Central Park, Chinatown og Frihedsgudinden, og den første aften så vi en Broadwaymusical. Meget af tiden måtte vi selv bestemme, hvor vi i små grupper gik hen, så vi fik også oplevet mange ting ud over de sædvanlige turistmål. Alt i alt var det en fantastisk tur, med de bedste oplevelser.

Skrevet af Viktoria 2.t og Christian 2.z

Vi fik et godt indblik i den amerikanske (ungdoms)kultur, som vi ikke kunne have fået, hvis vi udelukkende havde været der som turister, og det var en meget unik oplevelse.