01. maj 2019 Facebook LinkedIn Twitter

Ekskursion til Sorø Akademi

Årets sidste Masterclass biologi/bioteknologi-tur gik til Sorø Talentakademi fra den 23. til den 25. april. Vi var afsted med Silkeborg Gymnasium og Næstved Gymnasium, der denne gang stod for programmet.


På førstedagen var vi i escaperoom. Herefter var vi til SRP-fernisering, hvor 3. g’erne fortalte om deres mange spændende SRP-projekter.
Om onsdagen tog vi på heldagstur til København, hvor dagens emne var fugle og fugletræk. Vi startede på zoologisk museum, hvor to forskere holdt et meget interessant oplæg om mysteriet bag fugletræk. Herefter fik vi muligheden for at se zoologisk museums store fulgearkiv, hvor der var et hav af besynderlige og flotte udstoppede fugle. Efterfølgende tog vi ud til sumpområdet og naturreservatet "Vaserne", hvor vi var på guidet tur gennem skoven, og lærte både fugle og fuglestemmer at kende. Om aftenen var vi på byvandring. Her viste en historiker os rundt i byen, imens hun fortalte om Københavns medicinske historie. Sidste dag foregik på Sorø Akademi. Her lavede vi forsøg med fiskeproteiner, hvor vi analyserede forskellen på forskellige fisks muskelproteiner og på baggrund heraf kunne vi undersøge de forskellige fiskearters slægtsskab. Vi dissekerede også de forskellige fiskearter og undersøgte deres organer i relation til deres levesteder.
Det var igen en super hyggelig tur med rigtig mange gode oplevelser – både sociale og faglige.

Skrevet af Kristine Tanning Bech, 3.y og Line Bolt Eshøj, 3.y



Return til nyhedsoversigten