24. januar 2019 Facebook LinkedIn Twitter

Fokus på trivslen hos første års eleverne på Svendborg Gymnasium

Pressemeddelelse:


Fokus på trivslen hos første års eleverne på Svendborg Gymnasium


Torsdag den 17. januar 2019 var 400 førsteårselever fra Svendborg Gymnasium samlet på gymnasiet til ”Trivselsdagen”. På trivselsdagen blev de unge, igennem dialogoplæg, præsenteret for konkrete redskaber til at håndtere en række af de dilemmaer og udfordringer de vil kunne komme til at stå over for i deres studieliv.

Trivselsdagen på Svendborg Gymnasium er resultatet af et samarbejde mellem Svendborg Gymnasium og RUSK, hvor ikke mindst Svendborg Gymnasiums elevråd har været meget aktivt. Asta-Marie Bjerring Lomholt fra Svendborg Gymnasiums elevråd synes det er naturligt, at elevrådet engagerer sig i et tiltag, som trivselsdagen. “Især trivsel har vi stort fokus på i elevrådet. Vi vil gerne skabe det bedst mulige studiemiljø for alle eleverne på skolen og vi tror på i elevrådet, at man lærer bedst hvis man også trives i skolen. Trivselsdagen kommer forhåbentligt til at skabe øget fokus på elevernes trivsels og give dem nogle redskaber til at tackle mange af de svære situationer som man møder i gymnasiet”

Vigtigt med et bredt samarbejde om de unges studieliv

Selve Trivselsdagen startede med et fælles oplæg af Rasmus Schiellerup, om det at være ung, stå over for en masse svære valg og vælge en vej.

Efterfølgende skulle de unge ud til tre dialogoplæg, som de selv havde haft mulighed for at vælge ud af i alt fire mulige. De unge kunne vælge mellem oplæg med overskrifter som ”Unge og Økonomi”, ”Forbrug eller misbrug”, ”Har du tid” og ”Tal ordentligt”. Oplæggenes overskrift og indhold blev formet på møder mellem Svendborg Gymnasium, Svendborg Gymnasiums elevråd og RUSK netværket, sådan at det blev sikret at oplæggene over en bred kam kom omkring vigtige emner som stress, rusmidler, økonomi og respekten for andre mennesker på og uden for de sociale medier.

Netop det at oplæggene er formet via et bredt samarbejde, er noget af det Uddannelsesleder ved Svendborg Gymnasium, Marianne Stobbe, ser på med begejstring. ”Der er i dag mange ting der fylder i et ungt studieliv. Noget sker her på gymnasiet, men rigtig meget sker også uden for gymnasiet. Det er derfor rigtig vigtigt, at vi så formår at bringe alle aspekter af den unges liv i spil. Og det er netop det jeg synes vi har gjort med trivselsdagen, hvor både elever, RUSK netværket, oplægsholdere og os som gymnasie har haft en aktiv part i planlægningen og udførelsen af dagen”.

Trivselsdagen vil blive evalueret i februar, hvor der samtidig tages stilling til om et lignende arrangement skal gentages for førsteårselever til næste skoleår.

Kontaktoplysninger for nærmere information:

Svendborg Gymnasium, Uddannelsesleder Marianne Stobbe tlf.: 63213131

Svendborg Gymnasiums elevråd, Asta-Marie Bjerring Lomholt tlf.: 31693456

FAKTA om RUSK netværket:
RUSK (Rusmiddelforebyggelse på Ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune) opstod som en del af et sats-puljeprojekt, under Sundhedsstyrelsen. Projektet løb i tre år, 2012-2014, som et samarbejde mellem Svendborg Kommune og ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune. RUSK netværket og RUSK portalen www.rusksvendborg.dk er en del af det fortsatte samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og Svendborg kommune.
RUSK netværket arbejder på tværs af ungdomsuddannelserne i Svendborg Kommune, for at sikre det gode uddannelsesliv. Netværket har fokus på at sikre elevtrivsel ved dels at forebygge overdrevent brug af ulovlige og lovlige rusmidler og dels ved at klæde de unge på med viden om rusmidler.



Return til nyhedsoversigten